Het perfecte plaatje

Het perfecte plaatje

Hoe maak je een perfecte foto

Dankzij de verspreiding van smartphones en digitaal die geen grenzen geeft, maken we nu allemaal onophoudelijke foto's van ons leven. 

Wanneer we op vakantie zijn, is het moeilijk om de verleiding te weerstaan om alles in beeld te brengen: de exponentiële toename in kwantiteit is echter niet synoniem met kwaliteit en, vandaag en gisteren, is het niet gemakkelijk om naar huis terug te keren met foto's die we dan graag weer zien. 

Daarom wilden we een wendbare en snelle gids maken waarmee we allemaal foto's kunnen maken waar we trots op kunnen zijn.

Laten we samen wat tricks bekijken.

De regel van derden

Een eerste truc om een goede foto te maken is om de regel van derden te volgen. Het idee is om het beeld in drieën te delen om een raster van 3x3 rechthoeken te verkrijgen en het onderwerp in een van de snijpunten van de denkbeeldige lijnen te plaatsen. 

Het moet gezegd worden dat tegenwoordig smartphones en camera's het mogelijk maken om het raster op de zoeker te leggen zonder zich te moeten voorstellen dat het een fundamenteel hulpmiddel is dat verder gaat dan het (onjuiste) concept dat het onderwerp altijd centraal moet staan.

Gezichten van mensen

Het is niet eenvoudig om mensen op een boeiende manier te portretteren, maar een techniek helpt ons: het is de bokeh. In de praktijk stellen we scherp op het onderwerp en vervagen we de achtergrond door het gezicht, de bloem of de auto die we willen vastleggen naar voren te brengen. Met smartphones is het voldoende om scherp te stellen op het onderwerp door eenvoudig het scherm aan te raken, terwijl sommige apps u toestaan om het automatisch te maken met behulp van een algemeen belfunctie.

Creativiteit

Creatief zijn is erg belangrijk om de perfecte foto te maken.

We moeten durven, veel durven, want anders zijn de foto's allemaal hetzelfde.

Laat je inspireren door wat je ziet, schoonheid is altijd om de hoek.

Foto's maken van prachtige gebouwen

De regel in dit geval is er een: wees orthogonaal. Om ons te helpen met de niveaus die op de camera of smartphone aanwezig zijn, moeten we proberen exact parallel te zijn aan het afgebeelde onderwerp. 

Dit is in feite de enige methode om vallende lijnen te voorkomen, een effect dat de parallelle lijnen vervormt waardoor ze naar het midden convergeren. Het klassieke voorbeeld is de wolkenkrabber van boven naar beneden: meer dan een parallellepipedum ziet het eruit als een piramide.

Een prachtige zonsondergang

Om deze zeer natuurlijke gefotografeerde show te begrijpen, kunnen we een onderwerp in de afbeelding invoegen en er een silhouet van maken. 

Plaats vervolgens het onderwerp tussen ons en de zon, focus op de vuurbal en schiet. Na verschillende pogingen zou alleen de omtrek van het onderwerp met de rode zon op de achtergrond moeten verschijnen.

Conclusies

 Goede foto's maken, het is mogelijk, als je bezig bent, is het gemakkelijk om mooie foto's te maken.

De anderen zullen je waarderen en je kunt heel goed worden.

Grote fotografen namen soms plotseling foto's en werden beroemd. Je zou er ook een kunnen worden.

Geschreven door: Nicole

Bron: Foto laten maken in voorburg

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0